Dzika spiżarnia

 Kolejna świetna książka ziołowa. W tej książce znajdziemy wszystko co pomożemy zjeść za darmo i nas otacza wokół. Nawęd idąc na spacer w lesie możemy przynieść do domu fajne smakołyki .
Z tej książki wyniesiemy podstawowe zasady bezpiecznego zbierania dzikich roślin. Znajdziemy fajne sposoby na identyfikacje jadalnych roślin , oraz rozpoznawania tych szkodliwych i trujących. Nauczymy się przyrządzać fajne potrawy z dzikich roślin.

12 komentarzy:

  1. Fajna, lubię takie książki, zawsze można dowiedzieć się czegoś fajnego.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajna propozycja czytelnicza. Takie pozycje są mega interesujące

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawa książka. Na pewno znajduje się w niej wiele oryginalnych przepisów.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mojej babci mogłaby się spodobać taka książka ;)
    Będę musiała jej kupić

    OdpowiedzUsuń
  5. Chętnie zajrzę do książki, lubię pomyszkować czasem w takich zagadnieniach. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Książka jest interesująca i z chęcią bym po nią sięgnęła z synami

    OdpowiedzUsuń
  7. Książka zdecydowanie nie dla mnie. To raczej coś dla miłośników ziół.
    PS Znalazłam małe błędy w zdaniach popraw sobie o tutaj : . W tej książce znajdziemy wszystko co pomożemy zjeść za darmo i nas otacza wokół. Nawęd idąc na spacer w lesie możemy przynieść do domu fajne smakołyki .

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie zbieram żadnych roślin których nie znam, niektóre prowadzą nawet do śmierci jak się ich nie zna. Mimo że ksiązka jest, to jest wiele roślin zbliżonych i łatwo się pomylić..

    OdpowiedzUsuń
  9. Kto jest autorem tej książki?

    OdpowiedzUsuń
  10. Nigdy nie sięgałam po dziko rosnące rośliny

    OdpowiedzUsuń
  11. Nigdy nie interesowałam się ziołami, chociaż wiem, ze maja na prawdę zbawienny wpływ na nasze zdrowie, interesująca pozycja 😉

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Skucińska ART , Blogger